Nieuws

Hillywood Cup 2023

door

Op 25 en 26 november deden een aantal van onze 1e en 2e divisie ritmische gymnasten mee aan het internationale toernooi, de Hillywood Cup, in Hilversum. Er waren gymnasten uit België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Nederland.

We zijn erg trots op onze gymnasten, want iedereen is naar huis gegaan met een medaille! Voor een aantal was het zelfs hun eerste ‘echte’ wedstrijd!

Resultaten
Op zaterdag 25 november hadden Jane, Ace, Emma en Indy hun individuele wedstrijd. De dag begon met Jane, zij deed haar zonder materiaal oefening en behaalde daar een 7e plaats mee.

In de categorie Junior B heeft Indy twee sterke oefeningen laten zien. Zowel met haar bal als knots oefening heeft ze een bronzen medaille gehaald. Wat knap!

Tot slot deden Ace en Emma mee bij de Senioren B. Met hoepel werd Ace 6e en Emma behaalde de 14e plek. Met bal eindigde Ace op de 8e plek en Emma op de 5e plaats!

Zondag waren de groepen aan de beurt. Bij de Benjamins lieten Mila, Fien en Esmé een hele goede zonder materiaal oefening zien, waarmee ze de 1e plaats behaalde!

Bij de Pre-junioren behaalde Esmay, Jane en Yuna de 1e plek met hun zonder materiaal oefening.

Onze Senioren groep: Ace, Emma, Esmée, Indy, Oksana en Indy, deden twee oefeningen. Met hun hoepel oefening werden ze 4e in een categorie met veel concurrentie. Met keuze materiaal, bal/lint, hebben ze een zilveren medaille behaald.
Naast groepen, deden er ook duo’s en individuele gymnasten mee op zondag. Zo deden bij de Senioren Duo’s Emma en Indy mee met bal en wonnen daarmee de bronzen medaille. Ook Sanne en Ace deden mee met duo bal en behaalde de 4e plek. Aan het einde van de prijsuitreiking werden Ace en Sanne gekroond tot ‘Miss Duo’, wat ze niet hadden verwacht!

Bij de Senioren C deed Esmée mee met haar bal en hoepel oefening. Met beide oefeningen behaalde zij de 11e plaats.

Tot slot deed trainster Sanne sinds een lange tijd weer mee aan een individuele wedstrijd. Dit toernooi had namelijk een speciale Senioren+ categorie, waarin zij twee oefeningen heeft laten zien. Met haar bal oefening werd ze 2e en met haar lint oefening behaalde ze zelfs een gouden medaille!