Turnen recreatie

Turnen recreatie

Klimmen

Turnen bij Jahn is er voor kinderen/jongeren van 4 tot 18+. Bij alle groepen gaat het om een combinatie van balans, kracht en lenigheid.

Kinderen kunnen al jong beginnen, in deze les (4 t/m 6 jaar) draait het voornamelijk om het plezier van de kinderen en de ontwikkeling van de motoriek. Ook wordt er dan al kennisgemaakt met de verschillende toestellen die in het turnen gebruikt worden, zoals balk, brug, lange mat, trampoline en tumbling. In de andere lessen, alle uren voor 6 jaar en ouder, leren de kinderen op die toestellen vervolgens oefeningen en veel verschillende turnbewegingen, om ze eventueel op een onderlinge wedstrijd aan hun ouders te kunnen laten zien.

Kleding

Bij de recreatie turnen is de clubkleding (turnpakje) gewenst, zie hiervoor de pagina Kleding. Op deze pagina is ook tweedehands kleding te koop en kunt u het zelf aanbieden.

Lessen

  • Recreatie maandag: 6+ en 8+
  • Recreatie woensdag: 4 t/m 6 jaar, 6 t/m 8 jaar, 8 t/m 10 jaar en 10+

Let op: de leeftijden zijn richtlijnen, in overleg met de train(st)er wordt de ideale les bepaald. Onder andere op basis van niveau en de grootte van de lesgroep.

Let op (2): Deze lessen zijn populair, en bij te veel deelnemers maken we gebruik van een wachtlijst. Zie het lesschema voor de lessen waar wel en geen plek is.

Als de kinderen een bepaald niveau bereiken, kunnen ze uitgenodigd worden voor de selectie. Deze groepen doen mee aan regionale en een aantal landelijke wedstrijden.

Alle turnlessen vinden plaats in de gymzaal aan Mesdaglaan 1, Hillegom.

Deel dit berichtEmail this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook