Over Jahn

Gymnastiekvereniging Jahn bestaat sinds 1930. Wij zijn ervan overtuigd dat gymnastiek de basis van het bewegen is, en dat je dit op zowel jonge leeftijd als als volwassene kunt blijven doen. We bieden dan ook voor allerlei leeftijden lessen aan, de jongste leden zijn 4 jaar en de oudste in de 90.

Turnen en Ritmisch gym

Gymmen is ontzettend leuk! Dit kun je vanaf vier jaar oud doen. En bij GV Jahn ­Hillegom kun je dit al vanaf vier jaar oud doen. Je kunt kiezen tussen turnen of ritmische gymnastiek. Bij turnen maak je gebruik van verschillende toestellen. Je springt op de trampoline, leert de handstand en radslag, loopt en rolt over de balk en kunt duikelen aan de brug

Houd je meer van dansen of bewegen op muziek? Dan is Ritmisch gym vast wat voor jou. Hierbij leer je op muziek met de hele groep allerlei ­oefeningen met RG-materialen zoals lint, bal en touw. Kijk in het menu bij de Lessen om meer over de lessen te weten te komen.

Volwassenen

Door iedere week een uurtje te bewegen, blijft u fit en vitaal, houdt u uw spieren en gewrichten soepel en verbetert u uw coördinatie en kracht. En samen sporten is ook nog eens heel gezellig. Daarbij maakt het niet uit of u nog geen 40 of al 80 jaar bent.
GV Jahn Hillegom heeft dan ook een aanbod van gymsporten voor volwassenen én senioren op verschillende niveaus. Een uurtje actief sporten kan in Keep-Fit, waarbij bewogen wordt op muziek. En bent u wat minder fit en mobiel, dan zijn er diverse senioren-uren.

Evenementen

Naast de gewone wekelijkse lessen, hebben we ook ieder jaar een aantal evenementen. Zo houden we een grote show in de vorm van een Demodag. in de jubileumjaren houden we een jubileumshow, die nog wat uitgebreider is dan de gewone Demodag.

Voor de jeugdgroepen is er ook een onderlinge wedstrijd, voor de kinderen die het leuk vinden om hun kunnen te testen voor een lieve maar echte jury.

Er is ook ieder jaar een open les, waarbij ouders kunnen komen kijken en/of meedoen. Als de groep niet te vol is, doen we ook vriend(inn)endag, waarbij iedereen een vriend of vriendin mee mag nemen.

De wedstrijdgroepen doen mee aan diverse wedstrijden in de regio en ook landelijk en zelfs internationaal (toernooien). Ook geven zij bij lokale evenementen soms een demonstratie.