Club-update – Mei 2020

Club-update – Mei 2020

Beste leden en ouders/verzorgers,

Wij hebben in deze club-update weer een aantal mededelingen en aankondigingen. Lees hem vooral goed. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Bedankt!
 • Herinnering Uitschrijfmoment komend seizoen
 • Hulpvraag
 • Uitstel jubileumshow
 • ALV – Jaarvergadering
 • SponsorKliks
 • Wist u dat …
 • Vragen?

Bedankt!

Bedankt voor de positieve reacties die we hebben ontvangen, met waarderingen voor de inspanningen die we doen om zo veel mogelijk lessen te organiseren voor alle leden.

We zijn in de meivakantie weer gestart met buitenlessen voor de jeugd zodra dit toegestaan was. Inmiddels is ook de Keep-Fit zelfs buiten begonnen. We boffen erg met het weer en met onze buitenlocatie, en proberen de trainingen er zo goed mogelijk op aan te passen.

We hebben de normale proeflessen tijdelijk stopgezet. Wel gaan we, zodra de mogelijkheid er is, voor de RG een instuif binnen of buiten organiseren.

Herinnering uitschrijfmoment komend seizoen

Wilt u binnenkort geen lid meer zijn van Jahn? Dat vinden wij natuurlijk altijd jammer, wat de reden hiervan ook mag zijn. Wel willen we de regels rondom het uitschrijven benadrukken, zodat hierover geen onduidelijkheden zijn en zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • Beëindiging van het lidmaatschap dient schriftelijk te geschieden bij de ledenadministratie van de vereniging (ledenadministratie@jahnhillegom.nl), uiterlijk één maand voor het einde van het seizoen, dus voor 1 juni.
 • Bij uitschrijven ná deze datum is men ook voor het volgende seizoen de volledige contributie verschuldigd.
 • Sportclubs mogen het lidmaatschap stilzwijgend met telkens een jaar verlengen, en ook wij doen dit. Deze regel is er omdat sportclubs veelal een jaar vooruit moeten plannen m.b.t. zaalhuur en lesbezetting.

Dat wil zeggen dat wanneer wij niet voor 1 juni een opzegging hebben ontvangen, het lidmaatschap automatisch met een volledig les-seizoen verlengd wordt. Schrijft u dus niet voor 1 juni 2020 uit, dan loopt het lidmaatschap door tot en met 1 juli 2021 en zult u ook voor het volledige seizoen de contributie moeten betalen.

De regels zijn altijd terug te lezen op www.jahnhillegom.nl/uitschrijven en staan ook in het Huishoudelijk Reglement.

Hulpvraag

Zoals u in een aparte mail hebt kunnen lezen, wordt onze voorzitter Ruud Doezie geopereerd aan een lekkende hartklep. De operatie is uitgesteld, mogelijk is die komende week, maar zeker is dat nog niet. We hopen dat alles goed gaat!

Dit heeft gevolgen voor onze vereniging, aangezien hij een tijd zal moeten herstellen en revalideren. Tevens hebben we al langere tijd een zwakke bestuursbezetting, met slechts een voorzitter en een penningmeester.

Wij hebben hulp nodig! En willen u daarom ook met klem vragen om wat tijd vrij te maken in de aankomende periode om de vereniging draaiende te houden.

Na de oproep in de losse mail zijn er al wat aanmeldingen gekomen voor hulp de komende tijd. Hier zijn wij héél blij mee! Helaas heeft zich nog geen nieuw bestuurslid gemeld.

De activiteiten waarbij de vereniging u heel goed kan gebruiken zijn:

 1. Secretaris voor langere termijn (e-mail beheren, agenda en notulen vergaderingen)
 2. Algemeen Bestuurslid turnen (aanspreekpunt)
 3. Algemeen Bestuurslid Ritmisch (aanspreekpunt)

Maar ook voor onderstaande taken zoeken we hulp:

 1. Kleine administratieve taken (opstellen en uitsturen brieven)
 2. Helpen opstarten nieuwe seizoen – Meedenken voor oplossingen voor plotselinge problemen en communicatie rondom starten eerste lesweken
 3. Organisatie extra activiteiten voor leden
 4. Organisatie van de ALV (2021)
 5. Onderhoud materialen gymzaal (contact met reparateur/onderhoud)
 6. Materiaalvervoer bij evenementen (o.a. tumblingbaan)
 7. Invoeren loten Grote Clubactie
 8. Alle andere taken die u kunt verzinnen die binnen onze club (zouden moeten) gebeuren!

U kunt zich aanmelden bij penningmeester@jahnhillegom.nl bij Marieke Koch. Voor vragen en informatie kunt u Marieke bellen op telefoonnummer 06-36184926 op maandagen en woensdagen tussen 13.30 en 16.00 uur.

Uitstel jubileumshow

Helaas hebben we moeten besluiten om de jubileumshow, die we hadden gepland voor december 2020, uit te stellen naar 2021. Dit heeft te maken met verschillende omstandigheden. Allereerst natuurlijk de regels rondom het coronavirus, waarbij we niet weten of het in december verantwoord is om een show op een binnenlocatie te houden voor een grote groep publiek.

Daarnaast hebben de gezondheidsomstandigheden van de voorzitter, de krappe bezetting binnen het bestuur, en het aanstaande zwangerschapsverlof van Theske meegespeeld in deze beslissing.

ALV – Jaarvergadering

De ALV hebben we nog niet kunnen houden door de afstandsregels rondom het corona-virus. Wij moeten hiervoor nog een nieuwe datum vaststellen en zullen jullie hierover dan informeren.

Tijdens de ALV reiken we de wisseltrofee uit voor een ‘bijzondere verdienste’ binnen de club. Vorig jaar is deze naar Meneer Brouwer gegaan, en deze is nu nog niet overgedragen. Wij hebben besloten dat hij nog een jaar bij Meneer Brouwer blijft. Ook in deze corona-tijd zet hij zich heel erg in voor ‘zijn’ seniorengroep. Hij is erg betrokken bij alle leden en belt regelmatig even om te vragen hoe het gaat.

SponsorKliks

U kunt Jahn gratis en héél makkelijk sponsoren!

Jahn doet sinds vorig jaar mee aan SponsorKliks! Alle kleine beetjes helpen, en via SponsorKliks kunnen we als club een extra zakcentje verdienen. Mét jullie hulp, maar dat kost u nauwelijks moeite en géén geld.

Wilt u iets online kopen? Klik via onze SponsorKliks-pagina door naar de webshop waar u wat wilt bestellen. Grote kans dat die ertussen staat, want heel veel bedrijven werken hieraan mee, zowel grote als kleine namen (Bol.com, Mediamarkt, Hema, Coolblue, Blokker, ANWB en veel meer). U vindt onze SponsorKliks-pagina via www.sponsorkliks.com, en zoek daar op Jahn Hillegom.
Bestel uw product zoals u dat normaal ook zou doen. Dat kost u precies hetzelfde als normaal. Jahn krijgt nu automatisch een klein percentage van het aankoopbedrag! Meer uitleg en direct doorlinken: via www.jahnhillegom.nl/sponsorkliks
Inmiddels staat de totale stand op 207,47 euro, toch een mooi bedrag!

Wist u dat …

 • We nu op het grasveld van de Vosse veel van onze lessen mogen organiseren?
 • We tot nu toe in vier weken maar een paar spatjes regen bij de buitentrainingen gehad hebben?
 • Trainster Theske in september een kindje verwacht?
 • We voor de turn-afdeling nu twee buiten-balken hebben, die we later willen ‘ombouwen’ voor het gebruik in de gymzaal?
 • Er een heel mooi nieuw turntoestel op komst is: een airtrack!
 • De RG twee nieuwe ballet-barre heeft?
 • De assistenten van turnen hun cursus weer oppakken zodra we komend seizoen de gymzaal weer in kunnen.
 • We denken dat SponsorKliks nog best wat harder kan lopen? Bestelt u dus iets online, doe dat dan via onze link van SponsorKliks.

Vragen?

Bedankt voor het lezen van deze club-update! Hebt u vragen, dan kunt u die altijd aan ons stellen. Dit kan via e-mail (bestuur@jahnhillegom.nl) of door het direct aan de train(st)er te vragen.

Deel dit berichtEmail this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook