Club-update – Februari 2020

Club-update – Februari 2020

Beste leden en ouders,

Wij hebben in deze club-update een aantal zakelijke mededelingen én een aantal leuke aankondigingen. Lees hem vooral goed. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

ALV – JAARVERGADERING
BESTUURSLEDEN
GROTE CLUBACTIE
RABO CLUBSUPPORT
OPZEGGEN?
WACHTLIJST
SPONSORKLIKS
EVENEMENTEN
WIST U DAT …
VERTROUWENSPERSOON
VRAGEN?

ALV – Jaarvergadering

Graag nodigen wij u uit voor onze algemene ledenvergadering (ALV) op dinsdag 31 maart. Dit keer is de ALV in een lokaal in De Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16, 2181 CZ te Hillegom. De vergadering start om 20.00 uur.

Tijdens deze ledenvergadering zullen wij onder andere het jaarverslag over 2019 bespreken en vooruitblikken naar 2020. Het jaarverslag over 2019 zullen we uiterlijk 17 maart publiceren op onze website www.jahnhillegom.nl

Bestuursleden

Jahn is op zoek naar verschillende nieuwe bestuursleden. Op dit moment is de situatie namelijk niet lang meer houdbaar: we hebben maar twee bestuursleden, namelijk de voorzitter Ruud Doezie en de penningmeester Marieke Koch. Dat maakt ons als vereniging erg kwetsbaar!

U aansluiten bij het bestuur hoeft u geen zeeën van tijd te kosten! We zijn op zoek naar de volgende functies:

Secretaris. We zijn voor de functie van secretaris op zoek naar een betrokken lid of een ouder die onze club wil ondersteunen. Dit houdt onder andere in dat u elke zes weken de vergadering bijwoont, agenda en notulen opstelt en de e-mailbox beheert.

Aanspreekpunt turnen + aanspreekpunt RG. Binnen ons bestuur hebben de verschillende bestuursleden hun eigen ‘richting’. De een richt zich meer op de ondersteuning van de RG-groepen, de ander op de volwassenen, en we zoeken nog iemand die zich voornamelijk wil richten op de turngroepen.

Penningmeester. De penningmeester heeft bij het aantreden aangegeven het ‘een jaar of drie’ te willen doen. Inmiddels zit die termijn erop. We zijn op zoek naar iemand die op termijn deze taak op zich wil nemen, na een inwerkperiode!

Neem contact op met bestuur@jahnhillegom.nl voor meer informatie!

Grote Clubactie

Ieder jaar doen we mee met de grote clubactie, waarbij loten verkocht worden en de club een groot deel van de opbrengst krijgt. In 2019 zijn er 1206 loten verkocht, met een totale opbrengst van € 2.814,60 voor Jahn! Dat is 400 euro meer dan het jaar ervoor. De opbrengst zullen we gebruiken om in 2020 leuke dingen te organiseren voor onze leden voor ons 90-jarig bestaan.

En zoals ieder jaar mogen de top-verkopers mee met een ‘springuitje’! Dat hebben we inmiddels gevierd op 16 februari. Er waren maar liefst 27 kinderen die 20 loten of meer hadden verkocht. De absolute topverkoper dit jaar was wederom Hailey van Vuuren met een geweldig aantal van 81 verkochte loten. De nummer twee en drie waren: Zenjebila Zambouridis met 66 loten en Sylvia Pommerel met 54 loten.

Rabo Clubsupport

We melden ons elk jaar aan voor Clubsupport van de Rabobank. Dit jaar hebben we maar liefst 339,83 euro ontvangen uit deze sponsoring! Deze is toegewezen aan het organiseren van een evenement voor onze Senioren.

Opzeggen?

Wilt u binnenkort geen lid meer zijn van Jahn? Dat vinden wij natuurlijk altijd jammer, wat de reden hiervan ook mag zijn. Wel willen we de regels rondom het uitschrijven benadrukken, zodat hierover geen onduidelijkheden zijn en zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • Beëindiging van het lidmaatschap dient schriftelijk te geschieden bij de ledenadministratie van de vereniging (ledenadministratie@jahnhillegom.nl), uiterlijk één maand voor het einde van het seizoen, dus voor 1 juni.
 • Bij uitschrijven ná deze datum is men ook voor het volgende seizoen de volledige contributie verschuldigd.
 • Sportclubs mogen het lidmaatschap stilzwijgend met telkens een jaar verlengen, en ook wij doen dit. Deze regel is er omdat sportclubs veelal een jaar vooruit moeten plannen m.b.t. zaalhuur en lesbezetting.

Dat wil zeggen dat wanneer wij niet voor 1 juni een opzegging hebben ontvangen, het lidmaatschap automatisch met een volledig les-seizoen verlengd wordt. Schrijft u dus niet voor 1 juni 2020 uit, dan loopt het lidmaatschap door tot en met 1 juli 2021 en zult u ook voor het volledige seizoen de contributie moeten betalen.

De regels zijn altijd terug te lezen op www.jahnhillegom.nl/uitschrijven en staan ook in het Huishoudelijk Reglement.

Wachtlijst

Op een aantal turn-uren hebben we inmiddels een wachtlijst. We willen de lessen graag veilig houden én zorgen dat de kinderen genoeg aandacht krijgen en iets kunnen leren. Daarom hebben we een maximum aantal kinderen per lesgroep. Dit aantal is afhankelijk van de leeftijd en het aantal assistenten in de les. Omdat we hierover veel vragen kregen, hebben we op www.jahnhillegom.nl/wachtlijst een info-pagina gemaakt.

SponsorKliks

U kunt Jahn gratis en héél makkelijk sponsoren!

Jahn doet sinds vorig jaar mee aan SponsorKliks! Alle kleine beetjes helpen, en via SponsorKliks kunnen we als club een extra zakcentje verdienen. Mét jullie hulp, maar dat kost u nauwelijks moeite en géén geld.

Wilt u iets online kopen? Klik via onze SponsorKliks-pagina door naar de webshop waar u wat wilt bestellen. Grote kans dat die ertussen staat, want heel veel bedrijven werken hieraan mee, zowel grote als kleine namen (Bol.com, Mediamarkt, Hema, Coolblue, Blokker, ANWB en veel meer). U vindt onze SponsorKliks-pagina via www.sponsorkliks.com, en zoek daar op Jahn Hillegom.
Bestel uw product zoals u dat normaal ook zou doen. Dat kost u precies hetzelfde als normaal. Jahn krijgt nu automatisch een klein percentage van het aankoopbedrag! Meer uitleg en direct doorlinken: via www.jahnhilllegom.nl/sponsorkliks
Inmiddels staat de totale stand op 196,61 euro, toch een mooi bedrag!

Evenementen

Opening Van Nispenpark: Zondag 5 april

Op zondag 5 april wordt het Van Nispenpark officieel en feestelijk heropend. We mogen daar met diverse groepen een demonstratie geven. Hierover ontvangen de betreffende groepen de komende weken nog bericht.

Bevrijdingsdag in de Hoftuin – Dinsdag 5 mei

Op dinsdag 5 mei is het dit jaar een nationale feestdag, en wordt in de Hoftuin een groot feest gevierd voor 75 jaar bevrijding! Jahn zal hierbij ook actief zijn. Er worden zowel workshops als demonstraties gegeven van Ritmisch Gym en op de Tumblingbaan. Kom je ook gezellig langs? We staan op straat bij de Hoftuin.

North Sea Cup – Vrijdag 28 mei + zaterdag 29 mei

Op vrijdagavond 28 mei en zaterdag 29 mei 2020 zal Jahn alweer voor de derde keer de North Sea Cup organiseren: een internationaal RG-toernooi. Dit vindt plaats in sporthal de Vosse in Hillegom, zéker een evenement om even een kijkje te nemen! Er zullen, naast verschillende Nederlandse verenigingen, ook deelnemers zijn uit onder andere Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Litouwen.

Kerst/jubileumshow – Zaterdag 12 december

Jahn bestaat dit jaar 90 jaar! Onze vereniging is namelijk in mei 1930 opgericht. Dat gaan we onder andere vieren door weer een kerstshow te organiseren ter ere van dit jubileum. Zet zaterdagmiddag 12 december dus alvast in uw agenda!

Wist u dat …

 • We eind 2020 weer een echte Kerstshow / Jubileumshow gaan houden?
 • Er nu al groepen bezig zijn om hiervoor leuke optredens te bedenken?
 • Sanne eind vorig seizoen haar licentie voor RG-trainster gehaald heeft?
 • Tamara Hoek als nieuwe recreatietrainster érg goed bevalt?!
 • We superblij zijn met alle nieuwe juryleden in de club?
 • We nog altijd op zoek zijn naar meer juryleden? (meld u bij Theske/Sandra!)
 • We voor de senioren bezig zijn om een workshop Luchtdirigeren te organiseren?
 • We denken dat SponsorKliks nog best wat harder kan lopen? Bestelt u dus iets online, doe dat dan via onze link van SponsorKliks (die staat op de homepage van www.jahnhillegom.nl )

Vertrouwenspersoon

Wij willen u er nog even op wijzen dat we een vertrouwenspersoon hebben: Willianne van Strijen. Als u op enige wijze problemen hebt ervaren, kunt u rechtstreeks contact met haar opnemen via contact@inzicht-in-jezelf.nl

Vragen?

Bedankt voor het lezen van deze club-update! Hebt u vragen, dan kunt u die altijd aan ons stellen. Dit kan via e-mail (bestuur@jahnhillegom.nl) of door het direct aan de train(st)er te vragen.

Deel dit berichtEmail this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook