22 (!) medailles op DonarCup

22 (!) medailles op DonarCup

In het Hemelvaartsweekend reisden 20 turnsters uit de selectie van Jahn Hillegom af naar Den Haag om mee te doen aan de Haagse Donar Cup. Dit gezellige toernooi voor divisie 3, 4 en 5 is favoriet bij de selectiemeiden, omdat je er per toestel medailles kunt winnen. Bij andere wedstrijden kan dit alleen op de meerkamp (vier toestellen samen).

Het was een druk wedstrijdweekend op 1 en 2 juni, met in bijna elke wedstrijdronde meerdere deelnemers van Jahn.

Zaterdag ronde 2: Iris en Ilena (pupil 2 D1) lieten beiden nieuwe en knappe elementen zien. Bij Iris viel vooral de mooie stutrol tot handstand op vloer op. Ze turnde ook een hele nette balkoefening (net buiten de prijzen). Ilena liet voor het eerst een mooie streksalto op sprong én een loopoverslag-overslag op vloer zien.

Iris en Ilena

Zaterdag ronde 3: Roosmarijn (junior divisie 3) en Jayla (jeugd 2 divisie 5) turnden in twee verschillende banen. Roosmarijn turnt nog aangepaste oefeningen door een rugblessure. Toch nog 3e op sprong én 4e op balk met een eenvoudige maar zeer stabiele oefening. Jayla turnt pas net weer, en laat zien dat ze prima in de selectiegroep past.

Roosmarijn en Jayla

Zaterdag ronde 4: Bente, Pamela en Fleur (senior divisie 3) turnden in principe hun laatste wedstrijd voor Jahn (ze gaan studeren en Hillegom dus verlaten). Fleur had op verschillende toestellen wat foutjes, vooral brug wilde even niet. Haar sprong ging wel veel beter dan normaal. Bente wilde haar balk graag beter turnen dan de vorige wedstrijden, en dat lukte, bij de salto achterover bleef ze staan en haar acro-combinatie lukte. De sprong (half in half uit) gaat de laatste tijd erg lekker, waardoor ze daar een gouden medaille pakte. Pamela wilde héél graag salto op balk, ondanks dat ze na een jaar die pas twee lessen geoefend had, en hij lukte! Ze haalde daarmee de eerste plek op balk. Ook brug ging goed (ondanks ‘eng’ inturnen), waar ze derde op werd. Met een stabiele meerkamp zonder grote fouten werd ze ook derde op de meerkamp.

Pamela, Fleur en Bente

Zondag ronde 1: Na een late zaterdagavond, mochten zondagochtend vroeg onze jongste turnsters hun kunsten laten zien. De pre-instappers Peyton, Lotte en Kalina turnden hun wedstrijd in D1. Best lastige oefeningen om uit je hoofd te leren, maar dat ging goed. Peyton vergat op vloer een stukje (dat kostte vier punten). Op alle andere toestellen turnde ze heel erg netjes. Op sprong haalde ze zelfs zilver en op brug brons. Kalina is heel goed in oefeningen onthouden, dus dat was geen probleem. Op brug maakte ze per ongeluk meer dan een buikdraai. Verder turnde ze al haar oefeningen zoals ze kan. Lotte maakte ook iets meer dan een buikdraai op brug, maar turnde al haar andere oefeningen zo goed dat ze medailles haalde: zilver op vloer, goud op balk en brons op sprong. Op de meerkamp werd ze net aan vierde.

Peyton, Lotte en Kalina in handstand tijdens de wedstrijd.

In de andere baan waren Stefanie en Linde (pupil 1 D1) aan de beurt. Linde turnde zoals zij kan, ze laat zien dat ze hard vooruit gaat en turnt steeds meer nieuwe elementen. Dit keer voor het eerst een flikflak op vloer en hoé! Supermooi. We werken met haar hard aan haar netheid. Stefanie turnt elke wedstrijd weer supernetjes. Op sprong liet ze een hele hoge salto (stick-it!) zien en ook de overslag werd hoog gewaardeerd, met zilveren medaille als beloning. Op vloer turnde ze met heel veel uitstraling een hele nette oefening, die ook een zilveren medaille waard was.

Stefanie, Peyton, Linde, Lotte en Kalina

Zondag ronde 2: Amber en Anaïs (jeugd 1 D1) en Lisa en Loïs (jeugd 2 divisie 4) hadden het erg warm (buiten 30 graden, binnen ook zoiets?). Anaïs deed alleen brug doordat ze veel last heeft van haar knieën. Bij het inturnen raakte ze bij de salto met haar voeten de legger, waardoor ze die niet durfde. Tof dat je er wel bij was! Amber zat lekker in haar wedstrijd en maakte nergens fouten. Ze wist dan ook veel medailles te winnen: goud op sprong, brons op balk en brons op de meerkamp. Ook op brug en vloer zat ze dicht bij het podium. Lisa had weer een hele nette vloeroefening en krijgt daar steeds meer uitstraling. Bij brug liet ze een keurige salto uit wegzet zien: een overwinning! Loïs turnde haar hele meerkamp netjes zonder foutjes. Op vloer haalde ze een bronzen medaille en ook op de meerkamp pakte ze het brons.

Loïs, Lisa, Amber en Anaïs
Lisa, Loïs, Amber en Anaïs

Zondag ronde 3: Op naar de laatste wedstrijdronde, in een steeds warmer wordende zaal. Al na de warming-up liepen de zweetdruppeltjes over de gezichten. Anouk (senior divisie 4) mocht in de ene baan, en Chiara, Indi en Zoë (junior divisie 4) in de andere baan. Anouk turnde een prima wedstrijd, met een doorgeturnde brugoefening en mooie sprongen. Ze werd 7e op de meerkamp. Indi probeerde voor het eerst wippertje op brug: stoer! Bij het inturnen ging dat heel goed, bij de wedstrijd viel ze helaas (plat op haar buik). Haar vloer ging erg lekker met mooie landingen, ze won daar goud! En op balk was ze heel stabiel en netjes, wat haar brons opleverde. Chiara turnt ook steeds netter. Ze is bijna altijd vierde op de meerkampwedstrijden … ja, ook nu weer. Haar favoriete toestel is brug, en die ging netjes, met een gouden medaille. Zoë had ook haar dag. Op sprong kwam ze net naast de prijzen. Op balk was geen wiebeltje te bekennen en daar won ze goud. Met mooie oefeningen op alle toestellen won zij op de meerkamp goud, wat betekent dat ze de Cup (beker) mee naar huis mocht nemen.

Zoë, Indi, Anouk en Chiara
Anouk, Chiara, Indi en Zoë: met beker!
Bijna de hele groep, met hun gewonnen prijzen.
Deel dit berichtEmail this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook